Ugrás a tartalomra

Virágnapok Szabadkán (videó)

2015.04.23
16:56
Három napon át várja a látogatókat a Virág és hortikultúra kellékeinek vására Szabadkán
Három napon át várja a látogatókat a Virág és hortikultúra kellékeinek vására Szabadkán. Az eseményt a Szabadkai Paraszt Egyesület szervezte. A rendezvény célja a kertészeti eszközök felhasználásával kapcsolatos tudás átadása és a kertészeti termékek vásárlásának ösztönzése. Muskátlik, futó petúniák, cserepes virágok, kerti és szobanövények kínálatában gyönyörködhetnek a szabadkaiak. A virág és a hortikultúra kellékeinek bemutatóján és vásárán a legkülönfélébb növényekkel jelentek meg a kiállítók és az árusok. Vajdaság virágtermesztői és viszonteladói, valamint a kertészeti termék forgalmazói három napon át reggeltől estig kínálják portékájukat. Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke szerint a rendezvény azért is hasznos, mert a termesztők megismerkedhetnek egymással és az együttműködés, a piacon való közös fellépés is megvalósulhat. „Szabadkának nagyon fontos a virágkiállítás, hiszen nagyon sok termelője van és tradicionálisan, hosszú évtizedekre visszamenően, sok volt a virágtermelő, virággal foglalkozó nép. Ezeket kellett összetömöríteni. Ez egy alkalom, amikor össze tudjuk hozni és bemutatni azt, hogy a környező gazdálkodók mit csinálnak.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=alSZ9MXS_vc A szervezők április 26-áig várják a látogatókat Szabadkán a kék szökőkút közelében.

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.