Ugrás a tartalomra

Kisebbségjogi javaslatokat nyújt be a KMAT az EB-hez

2012.07.14
20:28
Három, a kisebbségi jogokról szóló javaslatot kíván benyújtani az Európai Bizottsághoz a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács
Három, a kisebbségi jogokról szóló javaslatot kíván benyújtani az Európai Bizottsághoz a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács. Erről döntöttek a testület pénteki, budapesti ülésén. Egyelőre nem dolgoznak ki közös javaslatot, hanem külön-külön küldi el az RMDSZ, az Erdélyi Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács a maga autonómia, illetve kisebbségvédelmi jogszabálytervezetét az Európai Bizottságnak. A dokumentumok benyújtására az európai polgári kezdeményezésről szóló uniós rendelet ad lehetőséget április 1-je óta. Azokat a témákat, amelyeket egymillió uniós állampolgár aláírásával támogat, azokat az Európai Bizottság napirendjére veheti. Tőkés László, az Autónómia Tanács elnöke elmondta, hogy a három párt tervezetéből a brüsszeli visszajelzések után egy közös dokumentumot készítenek. A fórumon döntöttek arról is, hogy a 2004-ben alapított szervezetbe tizenkettedik tagként felveszik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot is.  
KMAT
Eb
Tőkés László
kisebbségi jog
javaslat

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.