Ugrás a tartalomra

Felújított tornateremben sportolhatnak a topolyai középiskolások (videó)

2016.11.09
05:50
Átadták a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola felújított tornatermét, melyet két középiskola diákjai is használnak
Átadták a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola felújított tornatermét, melyet két középiskola diákjai is használnak. Új padlózatot és tetőszerkezetet kapott az épület. A beruházást 12 millió dinár értékben támogatta az önkormányzat. Megtartották az első tornaórát a topolyai gimnázium felújított tornatermében. Mintegy 600 diák és a város több sportegyesülete is mostantól igénybe veheti az épületet. A diákok örömmel vették birtokba a tornatermet.Kiss Rebeka, tanuló: „Nagyon szeretek sportolni, kosárlabdával foglalkozom és nagyon örülök, hogy kész lett a tornaterem, mert már nagyon elhanyagoltuk ezt a tornaórát, és örülök, hogy megint mozoghatunk legalább.”Gubik Dominik, tanuló: „Nagyon rossz állapotban volt, tehát a parkettában bukdácsoltunk, nem volt valami jó tornázni, de most így, hogy ez az új tornaterem van, így nagyon jó.”Az utóbbi években a tető beázott, a padlózatban nagy károkat okozott a talajvíz, ellelhetetlenült a testnevelésórák és edzések megtartása. Veselin Martinović, a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola igazgatója: „Elsődlegesen a tetőt újították fel a legkorszerűbb ipari ragasztástechnikával, ahogyan azt az építészek nevezik, valamint felújították a padlózatot, ami már teljesen el volt deformálódva, a talajvíz miatt a parketta használhatatlanná vált.”vlcsnap-2016-11-09-12h19m02s86A gimnázium tornatermét hatvan évvel ezelőtt építették és azóta csak apróbb javításokat végeztek rajta. A topolyai önkormányzat teljes egészében, 12 millió dinár értékben támogatta a jelenlegi felújítást. Kislinder Gábor, polgármester: „Azt gondolom, hogy megoldottunk egy problémát, és nem tataroztunk, hanem felújítottunk, mondhatjuk, hogy félig újjá tettük ezt az épületet, úgy nézem, a látvány is azt bizonyítja, hogy ez rendben



övőre villámhárító kerül az épületre, valamint felújítják a vizes gócokat és az öltözőket.
Topolya
tornaterem
iskolafelújítás

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.