Ugrás a tartalomra

Hogy tiszta víz kerüljön a pohárba Szabadkán (videó)

2017.06.02
06:05
Több mint egy hete folynak a kútfúrási munkálatok Szabadka határában
Több mint egy hete folynak a kútfúrási munkálatok Szabadka határában. A szabadkai Vízművek és Csatornázási Közvállalat két új kút kiépítését kezdte meg. Ez egy állandó beruházási folyamat, ugyanis évente a kapacitás fenntartásához újabb kutakat kell fúrni. A munkálatokat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank finanszírozza. Emellett szükséges kiépíteni a megfelelő infrastruktúrát és tervben van egy új vízkezelő létrehozása is.Azért, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba és legyen víz a csapban a Vízműveknek évente legalább két kutat kell fúrnia és a meglévőket karbantartania. A munkálatok elvégzését egy hármas konzorcium végzi, két kivitelező Szerbiából és egy Magyarországról. Sánta Csaba, beruházási és fejlesztési igazgató, Vízművek és Csatornázási KKV: „A szabadkai vízhálózatban a vízminőség részben megfelel az előírtaknak, tehát 90-95 százalékban tudjuk biztosítani a törvény által előírt, elvárt minőséget. Erről a vízbázisról még nem tudjuk biztosítani, ez a jövő terve. Ami azt jelenti, hogy itt csökkentve lesz az arzén, az ammóniák és a vas mennyisége.”



lakosság elegendő mennyiségű és minőségű vízellátásához elegendő az évi két újabb kút kiépítése. Tervben van egy második vízkezelő kialakítása a közeljövőben, munkálatai megközelítőleg két évig tartanak majd.
Szabadka
kút
fúrás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.