Ugrás a tartalomra

A francia államfő levélben köszönte meg Áder János klímaváltozást érintő javaslatait

2017.11.02
13:58
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A magyar köztársasági elnök augusztusban fordult levéllel Emmanuel Macronhoz, amelyben azt írta: szubnacionális szervezetekkel javasolja bővíteni a párizsi megállapodáshoz csatlakozók körét.

Egyúttal azt kérte a francia politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy ezen szervezetek már az idei nemzetközi klímavédelmi találkozókon is érdemi szerephez juthassanak. A köztársasági elnök javaslatát korábban António Gueterres, az ENSZ főtitkára is támogatta.

Emmanuel Macron válaszában úgy fogalmazott: egyetért a magyar államfővel, hiszen „jómagam is szorgalmazom az egyezményben foglaltak gyors és hatékony megvalósítását”. Beszámolt arról is, hogy a 2017. december 12-i párizsi csúcstalálkozó alkalmával kerekasztal-konferenciát is rendeznek, melynek témája: a szubnacionális szint szerepe a párizsi egyezmény végrehajtásában.

Áder János
Emmanuel Macron
klímaváltozás

Most

19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.