Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A választási részvétel nem bízható a véletlenre

2017.11.04
11:45
2017.11.04
11:52
Forrás
VajdaságMa
A Vajdasági Magyar Szövetség tegnap egy akciót indított, amelynek az a célja, hogy minél több vajdasági magyar részt vegyen a jövő év áprilisában esedékes magyarországi parlamenti választásokon.

Az aktivisták igyekeznek eljutni minden magyar állampolgársággal rendelkező itteni magyar családhoz.

Pásztor István a párt elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte: a választási részvétel nem bízható a véletlenre, aki szavazni kíván, annak regisztrálnia kell. Az akció során 1800 aktivista fogja bejárni az összes vajdasági magyarlakta települést és a tanyavilágot is. A VMSZ értesülései szerint Vajdaságban 170 ezer magyar állampolgársággal rendelkező kettős állampolgár él. Pásztor István elmondta, hogy eddig csak 33 ezren regisztráltak a Választási Irodánál. A

VMSZ elnöke kiemelte, azt szeretnék, ha ezt a számot a többszörösére tudnák megnövelni és ezzel a vajdasági magyar közösség abba a helyzetbe hozná saját magát, hogy a jövő évi áprilisi választásokon egy mandátumnak a sorsát ne a határon túli magyarok határozzák meg, hanem a vajdasági magyarok. Ez a mi elemi érdekünk és ezen dolgozni fogunk - nyilatkozta a Vajdaság MA hírportálnak a pártelnök. 

VMSZ
Pásztor István
választási részvétel
aktivisták

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.