Ugrás a tartalomra

Hágában szerdán vitatják Šešelj ügyét

2017.12.12
07:42
2024.03.19
08:37
Forrás
Beta
A Hágai Nemzetközi Törvényszék december 13-án, szerdán vitatja meg a Vojislav Šešelj ügyében hozott elsőfokú ítélet elleni ügyészi fellebbezést. Az ügyészség 28 év börtönbüntetést kér.

A Hágai Nemzetközi Törvényszék december 13-án, szerdán vitatja meg a Vojislav Šešelj ügyében hozott elsőfokú ítélet elleni ügyészi fellebbezést. Tavaly március 31-én felmentették a Szerb Radikális Párt vezérét, akit azzal vádoltak, hogy 1991 és 1993 között Horvátországban, Vajdaságban és Bosznia-Hercegovinában bűncselekményeket követett el a nem szerb nemzetiségű lakossággal szemben.

Az ügyészség a fellebbezéssel a felmentő ítélet érvénytelenítését kérte, valamint Šešelj bűnössé nyilvánítását az összes vádpont esetében, és 28 év szabadságvesztés kiszabását kérték. A vádlók alternatív megoldásként az ügy újratárgyalását kérték.

Šešelj, aki saját magát védi a bíróságon, válaszában az ügyészek fellebbezésének elutasítását és a felmentő ítéletet megerősítését kérte. Kijelentette, nem szándékozik Hágába utazni.

hágai Nemzetközi Törvényszék
Vojislav Šešelj
fellebbezés

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.