Ugrás a tartalomra

Szerbia nem adhatja oda Koszovót ajándékként

2018.01.04
09:59
Forrás
Tanjug
Így vélekedik Irinej pátriárka a koszovói kérdésről.

Szerbia nem ajándékozhatja el Koszovót, továbbá Ferenc pápa estleges szerbiai látogatása túlságosan korai még - jelentette ki Irinej pátriárka. A Koszovó kérdéséről szóló párbeszéd kapcsán Belgrád metropolitája elmondta, Koszovót elfoglalhatják, elrabolhatják, ahogyan ez meg is történt, azonban Szerbia soha nem mondhatja azt, hogy bárkinek odaajándékozza a területet. Mindezt azzal indokolta, hogy szerinte azt, amit egyszer elajándékoztak, az már elveszettnek számít, azonban, ha valamit erőszakkal szereztek meg mások, akkor az ugyanilyen módon visszakerül majd egyszer eredeti tulajdonosához.

Koszovó
Szerbia
Irinej pátriárka

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.