Ugrás a tartalomra

Március 4-én szavaznak Belgrádban, Borban és Aranđelovacon

2018.01.15
13:24
2024.03.19
08:52
Forrás
Szerbiai RTV
Maja Gojković kiemelte, fontos, hogy a polgárok minél tömegesebben vegyenek részt a voksoláson.

Március negyedikére írta ki a belgrádi önkormányzati választásokat Maja Gojković. Ugyanezen a napon fognak Borban és Aranđelovacon is az urnák elé járulni a szavazók. A szerb képviselőház elnöke kiemelte, fontos, hogy a polgárok minél tömegesebben vegyenek részt a voksoláson. Gojković hangsúlyozta, az emberek nézzék meg a listán szereplő jelölteket és életrajzaikat, azt, hogy eddig mit értek el és milyen tervekkel rendelkeznek. Felkérte továbbá a szavazókat arra, hogy ne valaki ellen szavazzanak, mert ettől nem lesz jobb, nem lesz több iskola, óvoda és egészségház. A szerbiai házelnök a jelölteket arra szólította fel, hogy vegyék komolyan a kampányt és a polgárokat, ötletekkel és ne gyűlölködéssel versengjenek. 

Maja Gojković, elnök, Szerbia Képviselőháza: „Szeretném megszólítani Belgrád polgárait, Aranđelovac és Bor lakosait, hogy vegyenek részt a választásokon március 4-én. Ezek a voksolások fontosak, mert szavazataikkal a belgrádi emberek, valamint Aranđelovac és Bor községek polgárai arról döntenek, milyen lesz városuk jövője, azaz milyen jövőt szeretnének a mindennapi életükben, saját maguk, családjaik és barátaik számára. Fontos, hogy a választásokon mindenki részt vegyen és szavazataikkal döntsenek arról, milyen legyen a hatalom és kizárólag felelősségteljes, komoly, szorgalmas emberekre szavazzanak, akiknek konkrét programjuk, ötleteik, terveik vannak Belgrádra, mint a fővárosra, illetve azokra a községekre vonatkozóan, amelyekben ma kiírtam a választásokat március 4-re.”    

Belgrád
bor
Arandjelovac

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.