Ugrás a tartalomra

Vučić: Az átlagbér Szerbiában ötszáz euró lesz

2018.02.17
16:06
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány az idei évben is a bérek, valamint a nyugdíjak emelésére törekszik - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő és a Szerb Haladó Párt elnöke egy mai belgrádi kampányrendezvényen.

A költségvetési adatok alapján már látszik, hogy idén a közszféra bérei és a nyugdíjak is emelkedhetnek majd - tette hozzá Vučić. Mint mondta, az átlagfizetés Szerbiában 500 euró lesz az elkövetkező időszakban. Hangsúlyozta, hogy a megfelelő reformpolitikának köszönhetően a szerb államadósság 77-ről 57 százalékára csökkent, ez pedig már a Maastricht-i kritériumok alatt van. Ez Szlovénia és Horvátország adatainál is jobb mutatónak számít - szögezte le.

Belgrád
választási kampány
átlagbér

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.