Ugrás a tartalomra

Péntektől a teljes autópályán mérik az átlagsebességet

2018.04.26
00:36
2024.03.19
08:39
Forrás
VajdaságMA
A tervek szerint péntektől Szerbia összes autópályáján megkezdik az átlagsebesség mérését, jelentette be a Belügyminisztérium. Mindenkit megbüntetnek, aki átlépi a megengedett 120 km/h sebességet.

Az átlagsebességet eddig csak az autópálya Sid és Šimanovci közötti szakaszán mérték, a többin nem helyezték üzembe a rendszert, mert nem tudták pontosan meghatározni a két fizetőkapu közötti távolságot, ugyanis a legkisebb eltérés is ahhoz vezethet, hogy a bíróságon eltörlik a kiszabott büntetéseket. Most ezt a problémát, ha minden igaz, megoldották.

Az átlagsebességet mérő rendszert tavaly szeptemberben vezették be. A Belügyminisztérium és a Szerbia Útjai közös projektjéről van szó, amellyel a fizetőkapukhoz történő megérkezés ideje alapján számolják ki az átlagsebességet, pontosabban a fizetőkapuk közötti megtett kilométerek és az időbeli különbség alapján.

A terv szerint mindenkit megbüntetnek, aki átlépi a megengedett 120 kilométeres haladási sebességet. A bírság a gyorshajtó címére érkezik majd. Azt, hogy mekkora átlagsebességgel vezetett a sofőr, a fizetőkapuknál kapott számlán tüntetik fel. A minimális áltagsebesség-túllépést is büntetik. Az, aki például 121 kilométer/órával vezetett, ugyanúgy 3 ezer dináros bírságra számíthat, mint az, akinek 140 kilométer volt az óránkénti átlagsebessége.

Szerbia
átlagsebesség
mérik

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.