Ugrás a tartalomra

Újabb botrány az Eurovízión

2018.05.11
21:18
Forrás
Pannon RTV
A kiesett San Marino delegációja vádolja álhírterjesztéssel az olasz televíziót (RAI) és az EBU azonnali vizsgálatát követeli.

Alig két nappal azután, hogy a tavalyi győztes Salvador Sobral becsmérlő bejegyzése napvilágra került az idei izraeli versenyző kapcsán, most az olaszországi városállam delegációvezetője adott ki az Eurovízió sajtóközpontjában közleményt arról, hogy a második elődöntőt élőben közvetítő olasz RAI 4-es csatorna két kommentátora álhíreket terjesztett róluk az adásban.

Alessandro Capicchoni a San Marino-i delegációvezető a kollégánkhoz is eljuttatott sajtóközleményében kifejti: "a két olasz szakkommentátor valótlanul állította azt, hogy a tavalyi olasz versenyző Francesco Gabbani döntőbeli kudarca San Marino szavazata miatt volt". Határozottan elutasította a feltevést, hogy a városállam eurovíziós szakmai zsűrije elfogult lenne és felső utasítás szerint végeznék a munkájukat. Capicchoni megjegyezte, hogy San Marino tavaly épphogy a maximális pontszámot adta az őt körülvevő Olaszországnak, ugyanakkor az olaszok soha nem adtak 6 pontnál többet a városállam versenyzőjének a dalversenyen.

A San Marino-i RTV eurovíziós delegációvezető a városállam televíziójának elnökével a mai napon egyeztet a történtekről illetve az EBU kivizsgálását is kérik az ügyben, továbbá kilátásba helyeztek jogi lépéseket is.

Eurovíziós Dalfesztivál
Lisszabon

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.