Ugrás a tartalomra

Az úr nevében nyilvános próbája volt hétfőn

2018.05.29
10:58
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Új előadása nyilvános próbáját tartotta a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Az Úr nevében című darab a Passport-trilógiához kapcsolódik, valamint az Ördög és Európa előadásának egyfajta folytatása.

Kereszténység és iszlám. Kerítés és európai demokrácia. Férfiak és nők. Szerelem és szenvedély. Szerelem és gyűlölet. Szenvedélyes gyűlölet - áll az előadás ismertetőjében.

Urbán András, az előadás rendezője elmondta, a produkció a gyűlöletről szól, amit a migránskrízis és a menekültáradat prizmáján keresztül vizsgáltak meg: „Egy olyan időszakban élünk, amikor egy komoly politikai paradigmaváltás van, amikor nem probléma rossz fiúnak lenni. Tehát, hogy amikor az ember beismeri és vállalja azt, hogy ráméri azt a bizonyos korbácsütést. Ez egy ilyen világról szól, ezt a témát próbálja körüljárni.”

A nyilvános próba célja, hogy a színészek már a próbafolyamat alatt találkozzanak a közönség véleményével. Mikes Imre Elek, színész, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Ez nagyon hasznos dolog, mert minket színészeket is szembesít azzal, hogy hol tartunk jelen pillanatban. Én ezt sűrűbben alkalmaznám színházban így próbafolyamatoknál, mert tudunk találkozni a közönséggel, az ő reakciójuk mindig számít egy előadásnál.”

A Úr nevében című előadás bemutatója június 16-án lesz a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
bemutató
előadás
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.