Ugrás a tartalomra

Szerbia jelentős lépéseket tett az európai színvonalhoz való igazodás irányába

2018.06.20
17:18
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia jelentős lépéseket tett az elmúlt 12 hónapban az európai színvonalhoz való igazodás irányába - értékelt jelentésében David McAllister.

Az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjének öt fontos üzenete van Szerbia számára a sikeres Európai Uniós integráció érdekében. McAllister szerint Szerbia fejlődést ért el a funkcionális piacgazdaság fejlesztése terén, biztosítva a gazdasági növekedést és a makrogazdasági és monetáris stabilitás megőrzését, amit tovább kell folytatni. A jogállamiság terén az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője az igazságszolgáltatás és az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségének biztosítását, valamint a korrupció és a szervezett bűnözés elleni feltétel nélküli küzdelem erősítését sürgeti. Biztosítani kell a média függetlenségét, és a következő évben a szerbiai sajtó helyzetén kell javítani - áll McAllister jelentésében. Negyedik pont szerint Szerbiának rendezni kell a viszonyát Koszovóval. Ötödik pontban a szerbiai parlament hatékony felügyeletére hívta fel a figyelmet. 

Szerbia
Európa
David McAllister

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.