Ugrás a tartalomra

Operativ testületet hoztak létre a régióban kialakult kereskedelmi akadályok felszámolására

2018.07.25
17:07
2018.07.25
17:36
Forrás
Tanjug
Egy közös operatív testület létrehozásáról döntöttek ma Szerbia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina valamint Macedónia képviselői Belgrádban.

A testület feladata a régióban kialakult kereskedelmi akadályok felszámolása lesz. A négy ország képviselői a Pristina által korábban kivetett, egyes gyümölcsökre, zöldségekre és a kukoricára vonatkozó 30 százalékos vámnövelés miatt ültek össze a fővárosban. A tárgyalásokon Szerbiát Rasim Ljajić, kül- és belkereskedelmi, valamint távközlési miniszter képviseli. Elmondta, nem sokkal a tárgyalások megkezdése előtt derült ki, hogy Pristina visszavonja a gyümölcsre, zöldségre és a kukoricára kivetett vám legnagyobb részét.

Szerbia
Montenegró
Bosznia és Hercegovina
Macedónia
Belgrád
Rasim Ljajić

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.