Ugrás a tartalomra

Maja Gojković: Az EU Szerbia külpolitikai prioritása

2018.10.05
15:33
2018.10.05
18:45
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió Szerbia külpolitikai prioritása, az oda vezető úton szükség lesz majd a baráti államok segítségére.

Ezt Maja Gojković, a szerbiai képviselőház elnöke mondta, miután találkozott Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével Budapesten. A tárgyaláson Gojković kiemelte, gyorsítani kellene a csatlakozási tárgyalások folyamatát, amikor Ausztria és Románia az EU soros elnöklője. Kövér László megerősítette Magyarország álláspontját: támogatják Szerbia eurointegrációs törekvéseit. Reményét fejezte ki, hogy nemsokára újabb csatlakozási tárgyalási fejezetek nyílnak majd meg Szerbia számára. Maja Gojković a Duna-menti régiók parlamentjeinek ötödik konferenciáján vett részt Budapesten, ahol jelen volt A szerb kultúra hónapja rendezvénysorozat záróeseményén és felkereste Szerbia budapesti nagykövetségét is. 

Szerbia
Európai Unió
Maja Gojković
Kövér László

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.