Ugrás a tartalomra

Vučić: Politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára

2018.11.08
21:41
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Brüsszelben tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök. Csak abban az esetben folytatódik a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit.

Véget ért Aleksandar Vučić szerb államfő és Hashim Thaçi koszovói elnök tárgyalása Brüsszelben. Aleksandar Vučić a találkozót követően kijelentette: csak abban az esetben folytatódik tovább a párbeszéd, ha Pristina visszavonja a Szerbiát sújtó jogellenes döntéseit, ugyanis Pristina a Szerbiából érkező árura 10 százalékos további vámot vet ki. A szerb államfő elmondta, hogy az Európai Unió ugyan elítélte a döntést, de mint fogalmazott, senki sem lázadt emiatt Pristina ellen. Vučić és Thaci a felek közötti végleges megállapodás formájáról is egyeztetett.

A találkozón jelen volt Federica Mogherini is. A háromoldalú tárgyalás előtt az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön is tárgyalt a két elnökkel. Brüsszel azt várja el a felektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a viszony normalizálásához.

Ezután következett az a munkavacsora, ahol Vučić és Thaçi is egy asztalhoz ült. Aleksandar Vučić szerint politikai értelemben nehéz napok várnak Szerbiára.

Brüsszel
Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.