Ugrás a tartalomra

Hol volt, hol nem volt...

2018.11.15
13:46
2018.11.15
16:20
Forrás
Pannon RTV
Népmeséket, népi történeteket meséltek az általános iskolás gyerekek a X. Benedek Elek Népmesemondó Versenyen Kispiacon.

A Jókai Mór Művelődési Egyesület szervezésében 45 gyerek állt közönség elé a megmérettetésen, az ovisoktól a felsős korosztályig.

A népmesemondó versenyen minden gyereknek egy népmesét kellett elmondani, átéléssel, elsősorban úgy, ahogyan azt régen is tették.

Vojnák Barbara, hetedik osztályos tanuló A szegény ember és a halál című népmesével indult a versenyen. „A szegény ember először Jézussal találkozik, mert keresztapát kell a fiának keresnie. Először Jézussal találkozik, de őt elküldi, utána pedig a halállal. A halállal jóba lesznek, de a végén a halál becsapja, és a szegény ember meghal.”

 

A gyerekeket elsősorban a pedagógusok készítették fel a versenyre, azzal a céllal, hogy olvasásra ösztönözzék, motiválják őket, emellett szókincsüket is bővítsék.

Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület, Kispiac: „Nagyon fontos az, hogy sokat foglalkozzanak a mesékkel, és én nagyon örülök neki, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoznak a pedagógusok is, és egyre több továbbképzés szól a mesékről Vajdaságban és Magyarországon is, mert egyre többen érezzük azt, hogy ezeket a meséket nem szabad hagyni feledésbe merülni, minél többet kell velük foglalkozni, mert a mesékben rengeteg nevelési lehetőség rejlik.”

 

Az eseménynek a kispiaci Kárász Karolina Általános Iskola adott otthont, és Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Benedek Elek népmesemondó verseny
Kispiac

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.