Ugrás a tartalomra

Módosították a topolyai költségvetést

2018.11.15
17:10
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
A büdzsé kerete csaknem 1,8 milliárd dinár, a módosítások főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak, valamint a pályázatokon nyert összegeket is beépítették. Számos területre több pénz jut.

A topolyai büdzsé módosításai főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak. Többek között több pénz jut a tanügyi dolgozók utaztatására, a gimnázium villámhárító rendszerére, a falusi egészségügyi rendelők tatarozására és sporttevékenységre is. Az ipari park trafóállomásának kiépítésére szánt összeget 4,5 millió dinárral emelték. Fekete Ildikó, a pénzügyosztály vezetője: „A topolyai költségvetés módosítása alapján a költségvetési keret körülbelül két százalékkal növekszik az előző módosításhoz viszonyítva. Nominális szempontból az 34 millió dinárt tesz ki, tehát a keret 1 milliárd 771 millió dinár értékben lett meghatározva, ez a nettó keret.”

A különböző pályázatokon nyert összegeket is beépítették a költségvetésbe, ez mintegy 42,5 millió dinárt tesz ki. Pályázati eszközből fogják fejleszteni a többi között a szociális központ kamerás megfigyelőrendszerét, valamint befejezik a diákotthon építését is. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Pályázaton amit nyertünk eszközöket, ugyanúgy be kell építeni, ha példát mondok, a diákotthonnál egy huszonöt milliós tétel az benne kell, hogy legyen és nyertes Ipa projektumok nyertes eszközeit szintén bele kell rakni, mert ezek alapján tudják költeni.”

A topolyai KKT-ban most először alkalmazták a korszerű digitális szavazatszámláló és ülésvezetési rendszert.

Topolya
kkt
költségvetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.