Ugrás a tartalomra

Haradinaj: Marad a szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám

2019.01.29
16:01
2024.03.19
08:44
Forrás
Tanjug
A szerbiai és boszniai termékekre kiszabott vám továbbra is marad - mondta Ramush Haradinaj a koszovói kormány mai ülése utáni sajtótájékoztatón.

A koszovói miniszterelnök leszögezte, nem kívánja kommentálni Kadri Veseli, a Koszovói Demokrata Párt vezetőjének kijelentését, miszerint 120 napra fel kellene függeszteni a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező árura kivetett védővámot. Haradinaj szavai szerint csakis abban az esetben tárgyalna erről, ha az Egyesült Államok és az EU nemzetközi konferenciát kezdeményezne a Belgráddal való átfogó megállapodásról, ennek eredményeként pedig olyan megoldás születne, amivel elismernék Koszovót, hogy az az ENSZ tagja lehessen.

Ramush Haradinaj, kormányfő, Koszovó: „Fontos, hogy folytatódjon, én úgy mondanám, a párbeszéd jelenlegi struktúrája az Európai Unió vezetésével, én azt mondanám, hogy az Egyesült Államok is érdekelt ebben. De nem kérjük, hogy megváltozzon a dialógus összetétele, mert nem akarjuk Oroszországot. Hogy érthetőek legyünk, Oroszországnak nem adunk semmilyen szerepet, mivel Oroszország már régen elhatárolódott a balkáni országoktól és Európától is.”

Haradinaj
vám

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.