Ugrás a tartalomra

A községi sportklubokat és -egyesületeket támogatja Topolya

2019.02.26
13:09
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
14 millió dinárral támogatja Topolya önkormányzata a községi sportklubokat és egyesületeket. Összesen 44 szervezet pályázott működési költségek és rendezvények támogatására.

A nagyobb sportklubok számára is fontos az önkormányzati támogatás. A topolyai TSC Labdarúgó klub a működési költségek megtérítésére és rendezvényszervezésre is pályázott. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Labdarúgóklub: „Manifesztáció alatt a TSC kupát értjük, lesz egy nagy tornánk augusztusban, valójában ez már tradicionális tornánk, ami ezeket az összegeket illeti, nagy segítség ez is számunkra, mert a klubnak nagyok a költségei és örülünk, hogy a község számára is fontosak vagyunk.”

A szabadidős sporttevékenységgel foglalkozó egyesületek is pályázhattak. Lőrik Andrea, elnök, TopFit, Topolya: „Konkuráltunk, mivel mi tartottuk meg tavaly is a tavaszi fitness napot és idén másodszor ért a megtiszteltetés, hogy újra megtarthatjuk.”

Az idén összesen 14 millió dinárt biztosított a topolyai önkormányzat a sportélet támogatására. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A működésre 12 millió dinár lett kiosztva és 2 millió dinár a manifesztációkra, rendezvényekre, ez 14 millió dinár. Nem kevés eszköz, ehhez még hozzá tesszük a helyi közösségekben szintén most záruló pályázatokat, úgy gondolom, hogy ez biztosítást ad arra, hogy a rendezvényeket meg lehet időben tartani.„

Az önkormányzat, a közigazgatási költségvetési felügyelő és Topolya Község Fejlesztési Társulásának szervezésében gazdasági és jogi képzést tart a sport és civil szervezetek számára. Erről az egyesületek elismervényt fognak kapni, ami feltételt jelent a jövőbeni pályázáshoz.

Topolya
sportklub
egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.