Ugrás a tartalomra

2022-re lehet kész a Szabadka és Szeged közötti vasút

2019.04.15
18:25
2019.04.15
18:37
Forrás
Pannon RTV
2022-re már át is adhatják a Szabadka és Szeged között épülő vasúti sínt. Erről beszélt a szerb-magyar kormányülést követő sajtótájékoztató után a Pannon RTV-nek adott interjújában Lázár János.

A projekttel megbízott magyar kormánybiztos elmondta: a tervek szerint a két város között körülbelül 30 perc lesz a menetidő, a határátlépéssel együtt. Ez utóbbiról Lázár János azt mondta, hogy azt terminálos megoldással képzelik el, azaz mielőtt az utas felül a vonatra, ellenőriznék az iratait, csakúgy, mint a repülőtereken. Ennek köszönhetően a határátlépés már nem akasztaná meg az utazást. Külön terminálokon kezelnék a szerb és a magyar állampolgárok úti okmányait. Lázár hozzátette: később a sínpár Baja felé folytatódna.

vasút
Lázár János

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.