Ugrás a tartalomra

Több mint hetvenen meghaltak a heves esőzések miatt Dél-Afrikában

2019.04.25
23:02
Forrás
hvg.hu
Több mint 70 ember halt meg a Dél-Afrikai Köztársaság keleti részét érintő heves esőzések, illetve az azokat követő árvizek és földcsuszamlások következtében. A mentés még mindig tart.

KwaZulu-Natal tartományban a mentési munkálatokban részt vevők összeomlott lakóházakban és más épületekben kutattak túlélők után. Az időjárási viszontagságok ezt tartományt érintették a legsúlyosabban, ahol eddig 67 halottról számoltak be a hatóságok, a szomszédos Kelet-Fokföld tartományban pedig legkevesebb 6 ember halt meg a természeti csapásban.

KwaZulu-Natal tartományban minden évben tapasztalnak heves esőzést, az azonban szokatlannak számít, hogy ennyi ember ilyen rövid idő alatt életét veszti emiatt.

A helyi meteorológiai szolgálat egy tisztviselője azzal magyarázta a halálesetek magas  számát, hogy az áradások és a földcsuszamlások éppen sűrűn lakott térségeket érintettek.

A térségben napok óta heves esőzések voltak, de a hatóságok még hétfő este se számítottak arra, hogy ilyen súlyos következményei lesznek a sok csapadéknak - ismerte el Lennox Mabaso, a tartományi kormányzat szóvivője. Hozzátette, hogy víz alá került épületek dőltek a bent lévő emberekre, másokat pedig elsodort az ár.

Durban kikötővárosban és környékén utakat zárt el a víz.

Dél-Afrika
áradás

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.