Ugrás a tartalomra

Közérdekű információ - Szúnyogirtás Szabadka egyes helyi közösségeiben

2019.06.17
18:07
2023.06.13
10:43
Forrás
Pannon RTV

A Szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálatának értesítése szerint a kifejlett szúnyogok irtása június 28-áig, kedvező időjárási viszonyok mellett, minden nap 18.00 óra 23.00 óra között történik a következő helyi közösségekben: Hajdújárás, Ludas, Királyhalom, Békova, Visnyevác, Nagyfény, Újzsednik, Alsó Tavankút, Felső Tavankút, Mérges, Kisbosznia, Misićevó és Györgyén területén. A feltétel az, hogy ne legyen csapadék, szél és túl magas hőmérséklet.
A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, a levegőből pedig lambda cihalotrin alapú hatóanyaggal, amelyek a méhekre is mérgezőek, ezért kérjük a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék el legalább 5 kilométerrel a kezelt területen kívül. A vegyszer hatása 3 napig tart. Az Oris Kft. honlapján (www.oris.rs) illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelendő területeket. További tájékoztatást a 025/515-50-55-ös telefonszámon lehet kapni.

szúnyogirtás
szúnyog

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.