Ugrás a tartalomra

Hajnal: Hunyadi János üzenete örökérvényű

2019.07.22
14:31
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Hunyadi János zimonyi szobrának leleplezésén Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett.

A Pannon RTV-nek adott interjújában elmondta, a szobor ékes bizonyítéka annak, hogy ma is épp oly fontos keresztény értékeink és kultúránk megőrzése, mint 1456-ban, Nándorfehérvár ostroma idején volt. „Most itt, Zimonynál, ha Hunyadi János szobrára nézünk, és Hunyadi a nándorfehérvári vár felé tekint, ez így együtt üzeni nekünk azt, hogy napjainkban is mekkora jelentősége van értékeink megőrzésének. A kereszténységet sikerült megőrizni. Hunyadi meghalt Zimonynál pestisben, utolsó üzenete kiskatonáinak szólt - szerbeknek, magyaroknak, mindazoknak, akik a csatában részt vettek. Együtt oly erővel fékezték meg a törököt, hogy az elkövetkező 65 évben nem tudott Európa területére lépni.”

Hajnal Jenő
Hunyadi János
szoboravatás
Zimony
Belgrád
Áder János

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.