Ugrás a tartalomra

„Az Európai Unió fellépésére van szükség a kárpátaljai magyarság védelmében”

2019.07.25
08:48
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet az ukrajnai előrehozott választások során tapasztalt jogsértésekre.

A Fideszes képviselő levelet írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, David Sassolinek, az EP új elnökének, illetve Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőnek és Johannes Hahn bővítési biztosnak. Arra kérte az EU vezetőit, hogy „jobban figyeljenek oda az Ukrajnában gyakori kisebbségi jogsértésekre, mivel pozitív változások csak a törvényesség, a társadalmi- és jogegyenlőség valós megteremtésével indulhatnak meg”.

Kárpátalja
magyar
kisebbség
Bocskor Andrea
Fidesz
EP-képviselő

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.