Ugrás a tartalomra

Keddtől tisztább levegőt lélegezhetünk be

2019.10.28
11:32
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában évente 6000 ember hal meg a légszennyezettség okozta betegségek miatt - számol be róla az Egészségügyi Világszervezet.

Újvidéken a szálló por koncentrációja eléri a 145 mikrogramm/köbmétert. Ennek az értéknek nem lenne szabad 50 mikrogramm/köbméternél magasabbnak lennie. A szokatlanul meleg időjárás miatt a fűtési szezon még nem kezdődött el, de egyes háztartásokban esténként már begyújtanak: a fa-, olaj- és széntüzelésű kályhák sok szennyező anyagot bocsátanak ki, amelyek károsak az egészségre. A Szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség azt javasolja, az érintett településeken, amelyek Újvidék, Belgrád és Szabadka, az emberek hordjanak védőmaszkokat. A Szerbiai Hidrometeorológiai Intézet szerint drasztikus légtisztulás a hidegebb idő és a szél beköszöntével, azaz holnaptól várható.

szennyezett levegő
por
füst
légszennyezettség

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.