Ugrás a tartalomra
Nők is a stadionban
Tanjug via AP/Saudi Press Agency, File

Első alkalommal látogathattak futballmeccset a szaúdi nők

2018-01-13
23:48
Forrás
Euronews
A stadionok megnyitása előttük a modernizációs program része, mint ahogy társadalmi reform az is, hogy júniustól autót is vezethetnek nők Szaúd-Arábiában.

A történelmi sportesemény az al-Ahli és az al-Batin bajnoki mérkőzése volt a dzsiddai Abdalláh Király Stadionban. 

A nők férjeikkel és gyerekeikkel, családi jeggyel mehettek be a stadionba, amit sokan úgy örökítettek meg, hogy a kabalafigurákkal fotózkodtak, a férfiak pedig emlékfalakra írták fel velük lévő családtagjaik nevét.

Szaúd-Arábiában hamarosan már a rijádi és a dammámi stadionba is behetnek majd a nők futballmeccset nézni. A stadionok megnyitása előttük a modernizációs program része, mint ahogy ugyancsak társadalmi reform, hogy júniustól autót is vezethetnek nők Szaúd-Arábiában. Ennek jegyében Dzsiddában egy autószalonban is vásárolhatnak, amelynek személyzete is nőkből áll.

Szaúd-Arábia
nők
futballmeccs
autószalon

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.