Ugrás a tartalomra
Nők is a stadionban
Tanjug via AP/Saudi Press Agency, File

Első alkalommal látogathattak futballmeccset a szaúdi nők

2018-01-13
23:48
Forrás
Euronews
A stadionok megnyitása előttük a modernizációs program része, mint ahogy társadalmi reform az is, hogy júniustól autót is vezethetnek nők Szaúd-Arábiában.

A történelmi sportesemény az al-Ahli és az al-Batin bajnoki mérkőzése volt a dzsiddai Abdalláh Király Stadionban. 

A nők férjeikkel és gyerekeikkel, családi jeggyel mehettek be a stadionba, amit sokan úgy örökítettek meg, hogy a kabalafigurákkal fotózkodtak, a férfiak pedig emlékfalakra írták fel velük lévő családtagjaik nevét.

Szaúd-Arábiában hamarosan már a rijádi és a dammámi stadionba is behetnek majd a nők futballmeccset nézni. A stadionok megnyitása előttük a modernizációs program része, mint ahogy ugyancsak társadalmi reform, hogy júniustól autót is vezethetnek nők Szaúd-Arábiában. Ennek jegyében Dzsiddában egy autószalonban is vásárolhatnak, amelynek személyzete is nőkből áll.

Szaúd-Arábia
nők
futballmeccs
autószalon

Most

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Rendőr nőnapi virágszállal

Egy szál virággal a kezemben...

A közlekedési rendőrök Szerbia szerte azért állították le a forgalomban részt vevő hölgyeket, hogy egy-egy szál virággal kedveskedjenek nekik a nőnap alkalmából.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.