Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Főleg a klímaváltozás számlájára írható a természeti katasztrófák megkétszereződése

2020.10.14
12:40
2020.10.14
12:47
Forrás
www.elobolygonk.hu
Természeti katasztrófákban a leginkább Kína érintett, de Amerikában és Indiában is sok volt belőlük.

Az ENSZ katasztrófakockázat-csökkentési irodájának friss értékelése szerint, a 2000 és 2019 között regisztrált 7348 természeti katasztrófa több mint 1,2 millió ember halálát okozta, valamint 3000 milliárd dollár anyagi kár is keletkezett.

A legtöbb természeti katasztrófát, mintegy 577-et, Kínában jegyezték, majd az Egyesült Államokban, Indiában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában. Leggyakoribbnak az áradások és a viharok számítottak a vizsgált időszakban.

Pixabay/Peggy_Marco

A világszervezet szakértői úgy látják, hogy a következő évtizedben majd a hőhullámok jelentik a legsúlyosabb problémát, különösen a szegény országokban.

A koronavírus-járvány ráirányította a kormányok és a közvélemény figyelmét a kockázatokra, mondta a szervezet főtitkára. Látható, hogy noha a Covid–19 rossz, a klímavészhelyzet még rosszabb lehet, hangsúlyozta Mami Mizutori.

természeti katasztrófa
klímaváltozás
Kína
Amerika
katasztrófa
ENSZ

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.