Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Főleg a klímaváltozás számlájára írható a természeti katasztrófák megkétszereződése

2020-10-14
12:40
2020-10-14
12:47
Forrás
www.elobolygonk.hu
Természeti katasztrófákban a leginkább Kína érintett, de Amerikában és Indiában is sok volt belőlük.

Az ENSZ katasztrófakockázat-csökkentési irodájának friss értékelése szerint, a 2000 és 2019 között regisztrált 7348 természeti katasztrófa több mint 1,2 millió ember halálát okozta, valamint 3000 milliárd dollár anyagi kár is keletkezett.

A legtöbb természeti katasztrófát, mintegy 577-et, Kínában jegyezték, majd az Egyesült Államokban, Indiában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában. Leggyakoribbnak az áradások és a viharok számítottak a vizsgált időszakban.

A világszervezet szakértői úgy látják, hogy a következő évtizedben majd a hőhullámok jelentik a legsúlyosabb problémát, különösen a szegény országokban.

A koronavírus-járvány ráirányította a kormányok és a közvélemény figyelmét a kockázatokra, mondta a szervezet főtitkára. Látható, hogy noha a Covid–19 rossz, a klímavészhelyzet még rosszabb lehet, hangsúlyozta Mami Mizutori.

természeti katasztrófa
klímaváltozás
Kína
Amerika
katasztrófa
hőhullám
ENSZ

Most

19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.
18:26

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű