Ugrás a tartalomra
Pixabay/Aristarch

Kétszer olyan gyorsan olvad az Antarktisz, mint várták

2022.08.18
18:08
Forrás
sokszinuvidek.24.hu
Nagy jégdarabok válnak le, dupla mértékű a jégveszteség.

Sokkal gyorsabban olvad a vártnál az Antarktisz. Néhány nappal ezelőtt két új tanulmányt is publikáltak, ezekben új adatokkal tárják fel az antarktiszi jégtakaró elmúlt évtizedekben lezajlott tömegveszteségét. Kiderült, hogy a korábbi becslésekhez képest jóval komolyabb mértékben zajlott a jégtakaró csökkenése, gyorsabban mint ahogy azt a természetes regenerálódás pótolná. A legújabb vizsgálatok dupla mértékű veszteséget mutatnak, a nagyobb jégdarabok leválása az eddig gondoltnál nagyobb méreteket öltött, a jégselfek kétszer olyan gyorsan olvadtak. A veszteség 6 billió tonna helyett 12 billió tonnára tehető.

Antarktisz
jégolvadás
olvadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.