Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Megérkezett az első fehér gólya Magyarországra

2022.01.25
12:26
Forrás
24.hu
Évek óta elsőként repül be a magyar légtérbe Kele, sőt már az apja is első volt. Hétfőn hajnalban landolt a Somogy megyei Vörs településének egyik villanypóznáján lévő fészekbe Kele.

Korábban apja, Charlie érkezett vissza legkorábban az országba, 1997-től 2011-ig, 14 éven keresztül. A fészekbe 2020-tól Kele, Charlie egyik fiókája, ismét a tavasz első hírnökeként vette birtokba a családi fészket – áll a község közleményében. A gólyát Fekete István író emlékére nevezték el. Az író közvetlenül a fészek mellett, a vörsi templomba járt az úrnapi misére. A madár idei korai érkezése a helyieket is meglepte, mivel általában február elején szokott hazatérni a gólya. Vörs alpolgármestere azt mondta, gondoskodni fognak róla, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

Magyarország
gólya

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.