Ugrás a tartalomra
Pixabay/MohanSelvaraj

Önmagától is elalszik majd a cigaretta

2022.08.19
09:58
Forrás
Magyar Szó
A csökkentett gyúlékonyságú cigaretta előnye, hogy kevesebb tűz keletkezik.

Jövő év január elsejétől a szerbiai piacon kizárólag csökkentett gyúlékonyságú cigaretták kerülhetnek forgalomba – közölte a gazdasági minisztérium. Új cigarettapapírt használva a cigi önmagától is elalszik. A hagyományos papírral készült cigaretták már csak a raktárkészlet kimerítéséig árusíthatók. A változtatás az európai uniós elvárások miatt szükséges. Az EU biztonsági szabványai már több mint 10 éve előírják a cigaretták gyúlékonyságának csökkentését. A cigarettapapír-gyártók ma már új gyártási eljárást alkalmaznak, és a papírban két vastagabb papírszalagot helyeznek el. Amikor a nem szívott cigaretta parazsa eljut a papírgyűrűk egyikéig, önmagától elalszik. Így kisebb annak a valószínűsége, hogy egy eldobott csikk tüzet okoz.

cigaretta
csikk
cigarettacsikk
tűz
csökkentett gyúlékonyságú

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.