Ugrás a tartalomra
pixabay/fransoopatrick

Összefogás a Titicaca-tavi béka megmentése érdekében

2020-11-12
13:08
Forrás
elobolygonk.hu
A kutatás fő célja, hogy megállapítsák, hogy hol kell jobban odafigyelni a természetvédelemre annak érdekében, hogy a békafaj megmenthető legyen.

Különleges békafaj megmentése érdekében fogtak össze bolíviai, ecuadori, perui és amerikai kutatók. A dél-amerikai Titicaca-tavi béka akár húsz centiméter hosszúra is megnő. A legnagyobb testű vízben élő békának számító faj pusztulását főként az emberi fogyasztás okozza, de nem tesz jót neki az ebihalaival táplálkozó invazív pisztrángfaj elterjedése és a természetes élőhelyének pusztítása sem. A szinte csak a Titicaca-tóban megtalálható faj egyedszámát nagyon nehéz megállapítani, de abban biztosak a kutatók, hogy a tó bolíviai oldalán a populáció 90 százaléka eltűnt.

környezetvédelem
béka
Titicaca

Most

18:46, Frissítve: 19:00

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.