Ugrás a tartalomra
Pixabay/3345408

A világon csaknem kétmilliárd ember használ ivóvízként ürülékkel szennyezett vizet

2020-08-23
11:22
Forrás
MTI
Az Egészségügyi Világszervezet éves jelentéséből az is kiderül, hogy a szennyezett ivóvíz évente több mint 500 ezer ember halálát okozza.

Kolera, vérhas, tífusz és gyermekbénulás veszélyezteti azokat, akik ilyen vizet fogyasztanak. Az előrejelzések szerint 2040-re csaknem 600 millió gyerek élhet olyan környezetben, ahol csak rendkívüli nehézségek árán tud majd vízhez jutni.

Egy tavalyi kutatás pedig azt bizonyítja, hogy 36 országnak kell jelenleg szembenéznie vízkrízissel, ezekben az országokban a víz iránti kereslet meghaladja a rendelkezésre álló megújuló erőforrásokat.

Az ivóvizet sok helyen nem becsülik meg, például egy csöpögő csap miatt már egy nap alatt elfolyhat akár 40-120 liter víz is.

ivóvíz
szennyezett
szennyezett víz
ürülék
WHO
halál
betegségek
Egészségügyi Világszervezet

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.