Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az autószerelő-vállalkozásokat is megviselte a járvány

2020-05-21
16:04
2020-05-21
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt hónapokban az autószerelés is csökkentett üzemmódban működött.

A magyarkanizsai autószerelő-vállalkozásokat is megviselte a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet. Több vállalkozó is arról számolt be, hogy még hónapokba telik, mire visszatornázzák magukat a járvány előtti állapotra.

Munka alig volt, az emberek nem mertek extra kiadásokba bocsátkozni, a munkásokat pedig ettől függetlenül fizetni kellett. Molnár Ferenc 20 éve foglalkozik autószereléssel. Elmondta, leginkább cégeknek dolgoztak a rendkívüli helyzet alatt, és még mindig nem tértek teljesen vissza a korábbi tempóba. „Eléggé akadozott az alkatrészellátás, de munka se jött. Csináltuk, amennyi volt, pihentünk. Most kezdenek az emberek feléledni, hozni az autókat, de pénztelenséget vettünk észre.”

Bognár Zsolt autószerelő műhelyében sorban álltak a javítandó autók. Egyszerre több mint 15 járműnek van itt hely. Az autószerelő számítása szerint csak jövőre áll vissza minden a régi kerékvágásba, viszont a vállalkozása szempontjából nagy segítség volt számára a bejelentett munkások után járó 30 ezer dináros állami bértámogatás. „Mi nem hagytuk ki ezt a másfél hónapot, dolgoztunk folyamatosan, de negyedére visszaesett a forgalmunk. Rengeteg olyan ügyfelünk van, aki ingázó a két ország között, külföldön dolgozik. Sok olyan autónk van, amellyel külföldre járnak, személyszállítással foglalkoznak, ők is kiestek. Rengeteg kiesésünk volt, de rengeteg segítség volt, hogy a kormánytól kaptunk pénzügyi segítséget.”

Bognár Zsolt hozzátette, bár az alkatrészellátás folyamatos volt, voltak fennakadások, ezért 4-5 napos csúszással tudtak csak dolgozni. Mára már javult a helyzet, de csúszásokra továbbra is számítani lehet, amennyiben autószerelőhöz kell vinnünk járművünket.

járvány
autószerelés

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű