Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Befejeződött a búza aratása a pirosi határban is

2020.07.08
18:44
2020.07.09
17:16
Forrás
Pannon RTV
A pirosi határban idén 2,5-5 tonnát termett holdanként a búza. 18 dináros átvételi árral számolhattak a gazdák.

Major Márton és Bancsi Róbert pirosi gazdák közösen 20 holdon termesztettek kalászosokat, többségében búzát. Jelenleg báláznak.

Ifj. Major Márton, termelő: „A búzaterméssel idén megvagyunk elégedve. 2,5-5 tonnát termelt holdanként itt a pirosi határban. 17 dináros akontációs, és 18 dináros végleges árat fizetnek eddig.”

A két gazda a kalászosokon kívül fürtös kölest is termel. Idén először iktatták a vetésszerkezetbe.

Bancsi Róbert, termelő, Piros: „Idén megpróbáltunk termeszteni fürtös kölest a kollégámmal, Major Mártonnal. Ezzel kapcsolatban pontos terméshozamot nem tudok mondani, mivel ezt fürtben metsszük kézzel. 150-200 dináros csomagolásban tudjuk árulni. Az egyszerű köles esetében 2,5-3 tonna hozamot várunk.”

A temerini Tóth László agrármérnök szerint a szója jó állapotban van.

„Ideális az időjárás, a szója teljes virágzásban van. Az eső az most nagyon jól jött a nagy melegek után. Júniusban kaptunk elég csapadékot, hozta a sokévi átlagot, a júliusi viszont nagyon száraz időjárás volt. Már kezdtünk aggódni.”

Az agrármérnök hozzátette, a tavaszi kedvezőtlen időjárás ellenére, a cukorrépa jól fejlődik. Megítélése szerint amennyiben marad a mostani kedvező időjárás, megfelelő cukorfokra és mennyiségre lehet majd számítani ősszel.

aratás
búza
kalászos
befejeződött
Piros

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.