Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

December 5-én kerül a parlament elé a 2023-as költségvetés

2022.11.17
16:32
2022.11.17
18:53
Forrás
Pannon RTV
A költségvetésben van pénz a nyugdíjemelésre is – mondta Siniša Mali.

A mai kormányülésen elfogadták a javaslatot, amit szerint a büdzsétervezet lehetővé teszi a közszféra fizetéseinek 12,5 százalékos emelését, valamint a minimálbér 14,3 százalékos emelését. Ezzel jövőre 720 vagy 730 euró lesz az átlagfizetés – mondta Siniša Mali. A szerb pénzügyminiszter a Szerbiai RTV vendégeként hozzátette, hogy a költségvetésben január 1-jétől a nyugdíjak emelésére 12,1 százalékot fordítanak, ami a novemberi emelést is beleértve 20,8 százalékos növekedést jelent.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „A költségvetésben van pénz a nyugdíjemelésre is. Azt az ígéretet tettük legidősebb polgártársainknak, hogy január elsejétől 12,1%-kal emeljük a nyugdíjakat, amit november elsejéig 9 százalékkal már emeltünk. Így a legidősebb polgároknak 20,8 százalékos lesz a nyugdíjemelése. Ez jóval az infláció felett van. Elegendő pénzt biztosítottunk a nyugdíjemelésre is.”

költségvetés
Siniša Mali

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.