Ugrás a tartalomra

Együtt a sikerért!

2023.09.29
15:49
2023.09.29
16:01
Forrás
Pannon RTV
Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Az egyezményben mintegy 70 cég vesz részt. Az Együtt a sikerért! elnevezésű projekt keretében most harmadik alkalommal kötöttek megállapodásokat - nyilatkozta Saša Gravorac. A Szabadkai Vámszabad Övezet igazgatója hozzátette, az együttműködés célja, hogy a gazdaság, a tudomány és az oktatás szereplőit is bekapcsolják az övezet működésébe annak érdekében, hogy növekedjenek a gyártási kapacitások, illetve bővüljön az ott működő cégek száma.

Saša Gravorac, igazgató, Szabadkai Vámszabad Övezet: „Büszkék vagyunk arra, hogy mind a hetven vállalkozás különböző területet fed le. Kezdve a felsőoktatási intézményekkel, a középfokú oktatási intézményekkel, a közvállalatokkal, a fejlesztési ügynökségekkel, a Vajdasági Munkaadók Unióján át, a Szerbiai Gazdasági Kamaráig, valóban széles a köre azoknak, akikkel aláírtuk a megállapodást. A fő cél, ami a megállapodás aláírásához vezetett, a kapcsolatteremtés és a tapasztalatcsere. Szem előtt tartottuk, hogy ma az információ a legfontosabb erőforrás, amely a gazdaság működéséhez vezet.”

Együtt a sikerért!
Saša Gravorac
Szabadkai Vámszabad Övezet

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.