Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Éledezik a falusi turizmus Vajdaságban

2022.01.14
13:41
2022.01.14
15:22
Forrás
Pannon RTV
A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, ezért több városi választja kikapcsolódásként ezeket a helyeket, emiatt is egyre népszerűbb a falusi turizmus Vajdaságban.

Manapság, aki ilyenfajta üdülésre vágyik, annak az országhatárt sem kell átlépnie, nem kell órákat rostokolnia a határon. A tartomány területén nagy lehetőségek mutatkoznak az idegenforgalom terén. Az utóbbi évek pozitív statisztikáját nagyban befolyásolta a Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság támogatása.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Bajmokon is egyre inkább fejlődik a falusi turizmus. Főként a gasztronómiára helyezik a hangsúlyt. Miler Slavenko étterem-tulajdonos szerint az idelátogatók szeretik a falusi ízeket. A koronavírus és a járványügyi szigorítások miatt csökkent az idegenforgalmi helyek bevétele, de a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság pályázatának köszönhetően 1 millió 400 ezer dinárt nyertek, ami elég volt arra, hogy megvalósuljon régi álmuk, hogy szobákat alakítsanak ki a turistáknak.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Bajmok a pacséri gyógyfürdő szomszédságában van. Nyáron a sok turistának nem jut elegendő szállás, így a környező települések is részesülnek a bevételből.

Miler Slavenko, tulajdonos, Salaš Miler: „Kilenc fürdőszobás szobánk van, mindezt azzal az ötlettel csináltuk, mert a szomszédos Pacséron egyre népszerűbb lett a gyógyfürdő, és egyre többen érkeznek Közép-Szerbiából és Nyugat-Szerbiából, akik több napot töltenek itt, és igény mutatkozott a szálláslehetőségek iránt.”

Nem csak Szabadkán és környékén fejlődik a falusi turizmus, hanem Vajdaság-szerte - emelte ki a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Nenad Ivanišević elmondta, hogy idén a többi között Bajmok is felkerül arra a térképre, amely részletesen bemutatja a falusi turizmus szerbiai szálláshelyeit. Emellett tavaszra tervben van a misityevói tópart rendezése. „Az előző évben az észak-bácskai körzet pályázói több mint 50 millió dináros támogatásban részesültek, amely minden résztvevő részéről nagy érdeklődést és aktivitást mutat. Kérem őket, hogy a jövőben és idén is kövessék a pályázati kiírásokat, és ha lehetőség adódik rá, legyenek még nagyobb összegű források kedvezményezettjei.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az illetékes szerint, mivel a falusi turizmus Vajdaság nagy lehetősége, idén várhatóan a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság 200 millió dinárt különít el a turizmus fejlesztésére.

falusi turizmus
Nenad Ivanišević
Bajmok
Vajdaság
turizmus
fejlesztés

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű