Ugrás a tartalomra

Előnyben a fiatal vállalkozók

2023.10.26
20:12
Forrás
Pannon RTV
Fiatal vállalkozók számára tartottak tájékoztató jellegű konferenciát Újvidéken, a Vajdasági Gazdasági Kamarában.

A résztvevők minden kérdésükre választ kaphattak, egy vállalkozás működésétől egészen a támogatásokig a tartomány részéről. A konferencia központi témája a fiatal vállalkozások voltak, amely nagy érdeklődést váltott ki az egyetemisták körében. Emellett a női vállalkozók helyzetéről is szó esett.

Sanja Stojković, Belgrád: „Azért jöttünk, hogy többet megtudjunk a vállalkozásról, főként az ebben a szférában tevékenykedő nőkről, hiszen látjuk, hogy évről évre egyre több női vállalkozó van, régebben inkább a férfiakhoz volt ez köthető. Hallani szeretnénk, milyen is vállalkozónak lenni, és vezetni egy vállalkozást.”

A konferencia szervezője, Ilija Diklić is fiatal vállalkozó, aki már több éve sikeresen vezet egy PR-ügynökséget. Saját tapasztalatból is tudja, hogy az első lépések mennyire is nehezek.

Ilija Diklić, szervező: „Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy hallgassanak a szívükre, és hogy óvatosan kezdjenek bele egy vállalkozásba, hiszen ez nem játék. A legnehezebb az első ügyfelet megtalálni, de ha ez már megvan, akkor a többi már könnyebb. Ha szeretjük a munkánkat, az csakis élvezetet tud nyújtani.”

A konferencián több panelbeszélgetést tartottak. Szó esett még a tartományi támogatásokról is. A beszélgetés egyik előadója Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár volt.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági titkár: „Nagyon fontos a mai téma, amiről beszélünk. Szeretném emlékeztetni önöket, hogy tartományi titkárságunk pár hónapja külön pályázatot írt ki a fiatal vállalkozók támogatására, és a következő évben nagyobb pénzösszeget fordítunk erre a célra, és minden pályázat során nagyobb előnnyel indulnak a fiatal vállalkozók.”

A konferencia küldetése az országban rejlő lehetőségek megismertetése, továbbá az is, hogy a fiatal vállalkozók Szerbiában kamatoztassák tudásukat.

Újvidék
konferencia
fiatal vállalkozók
Vajdasági Gazdasági Kamara
tartomány

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.