Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érik az alma - a feldolgozásban van a pénz

2021.09.23
21:29
2021.09.23
21:41
Forrás
Pannon RTV
Keveset fizetnek a termésért, a gazdák elégedetlenek - ezzel a témával is foglalkozott a Közügyek stábja.

Javában szüretelik az almát az észak-bácskai homokvidéken. A termést csaknem megfelezte a tavaszi fagyos idő, az alma minőségére viszont nem panaszkodnak a termelők. Arra azonban annál inkább, hogy a gyümölcs ára rendkívül alacsony, és kereslet sincs iránta.

Pannon RTV

Valamennyi alma kiszállítása ugyan megindult az orosz piacra, a legtöbben azonban inkább a betárolást választják, abban bízva, hogy tavaszra emelkedhet a gyümölcs ára. Az alma feldolgozása lenne a legkifizetődőbb, de azzal egyelőre csak egy-két kisebb családi gazdaság foglalkozik.

almaszedés
mezőgazdaság

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.