Ugrás a tartalomra

Este kilencig lezárva a Strossmayer utca Szabadkán

2022.08.13
18:32
2022.08.13
21:48
Forrás
Pannon RTV
Negyedik napja tart a mezőgazdasági termelők tüntetése Szabadkán. A pénteki naphoz képest szombaton valamennyivel kevesebb traktor állt a Strossmayer utcában. A gazdák keddig biztosan maradnak Szabadka központjában.
Pannon RTV/Soós Georgina

Szombaton kicsivel több, mint 50 traktor volt a szabadkai Strossmayer utcában. Több gazda a saját traktorjában töltötte az éjszakát. A tüntetők óránként összegyűlnek és megbeszélik az addig történteket, illetve a lehetőségeiket.

Rihter Franjo, Szabadka: „Azt beszéltük meg, hogy csinálunk ilyen figyelmeztető hajtást. A városba fordulunk pár kört. A pár kör az nagyjából egy óra lesz. Az utakat nem zárjuk le. Három óra után meg hozzuk tovább a döntéseket. Meglássuk, hogy lesz tovább az egész minden. Változások nincsenek, ígéret sok van, de az nem elég nekünk.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A tüntető gazdák fél egykor kaptak újabb ajánlatot a kormánytól, de a főbb követelmények ezúttal sem teljesültek. Horváth Dávid szerint a legújabb ajánlat távol áll a gazdák elvárásaitól.

Horváth Dávid, Csantavér: „Igazság szerint a tüntetésnek egyik főszervezőjétől kaptuk meg ezt a papírt ő meg gondolom a minisztériumból. Hát megbeszéltük a többiekkel is, de nem igazán vagyunk elégedettek a leírtakkal. Vannak benne úgy aránylag jó dolgok, de közel se nincsen ahhoz, amit mi elszeretnénk érni. Pár dolgot ki tudnál emelni az ajánlatból? Például a napraforgó felvásárlási árát fölemelték 535 euróra a megkért 700 helyett.”

Szombaton délután két forgalomlassítást is szerveztek a gazdák. Először 11 órákkor, majd délután 2 órakor, mind a két felvonulás 1-1 órán át tartott. A gazdák és a traktorok keddig biztosan maradnak a Strossmayer utcában - azt mondják.

Kis Miroslav, Szabadka: „Itt maradunk, már biztos, hogy keddig is tervezzük, hogy itt leszünk. Úgyhogy azzal, hogy ma is jöttek több faluból még traktorok, van akik még holnap jönnek. Bejelentették, hogy 10-20-an jönnek hétfőn.

Kicsivel fél négy után döntöttek úgy a gazdák, hogy fél héttől kilenc óráig lezárják a Strossmayer utcát. A Szabadkán tüntető gazdák folyamatosan kapcsolatban vannak az Újvidék utcáin lévő gazdákkal is.

Az újabb forgalomlassító körre 14 órakor indultak. Körülbelül egy órán át tartott a megmozdulás.

A tüntetők először 11 órakor lassították a szabadkai forgalmat, traktoros felvonulással. Az egyik traktorkonvoj a Đuro Đaković utcára indult az Anya- és Gyermekgondozó irányába, a másik csoport pedig a tűzoltóság felé megy, a Zágrábi utcába. A gazdák azt mondják, nem hagynak fel a tüntetéssel és a forgalomkorlátozással, amíg a kormány nem hagyja jóvá követeléseiket, illetve a szabadkai polgármestertől is azt kérik, hogy fogadja őket.

Az első forgalomlassítás délben ért véget.

Szombaton kicsivel több, mint 50 traktor volt a szabadkai Strossmayer utcában.

Pannon RTV

Többségük az éjszakát ismét traktorában töltötte a Strossmayer utcában, reggel pedig további termelők csatlakoztak hozzájuk. A forgalom lassításával fejezik ki elégedetlenségüket, az érintett szakaszon lassabb haladásra kell számítani.

forgalom
forgalomkorlátozás
gazdák
kormány

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.