Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

2021.10.26
11:50
2021.10.26
14:57
Forrás
Szerbiai RTV
7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.

Siniša Mali pénzügyminiszter szerint erre azért van szükség, mert jobbak az ország pénzügyi mutatói a vártnál, 183 milliárd dinár többletforrással számolnak. A tárcavezető szerint decemberben 620 euró lesz az átlagfizetés, és további béremeléssel kell számolni - mondta Mali a parlamentben. Kiemelte: Szerbia a 900 eurós átlagfizetés és a 430 eurós átlagnyugdíj felé halad.

Aleksandar Vučić köszönetet mondott az ország lakosságának a kemény munkáért, illetve a nyugdíjasoknak a türelmükért. Hangsúlyozta, az ország gazdasága folyamatosan fejlődik. Hamarosan megérkezik a pénzsegély azon felnőttkorú polgárok számára, akik korábban jelentkeztek érte - tette hozzá Vučić.

fizetés
nyugdíj
Szerbia

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű