Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

2021.10.26
11:50
2021.10.26
14:57
Forrás
Szerbiai RTV
7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.

Siniša Mali pénzügyminiszter szerint erre azért van szükség, mert jobbak az ország pénzügyi mutatói a vártnál, 183 milliárd dinár többletforrással számolnak. A tárcavezető szerint decemberben 620 euró lesz az átlagfizetés, és további béremeléssel kell számolni - mondta Mali a parlamentben. Kiemelte: Szerbia a 900 eurós átlagfizetés és a 430 eurós átlagnyugdíj felé halad.

Aleksandar Vučić köszönetet mondott az ország lakosságának a kemény munkáért, illetve a nyugdíjasoknak a türelmükért. Hangsúlyozta, az ország gazdasága folyamatosan fejlődik. Hamarosan megérkezik a pénzsegély azon felnőttkorú polgárok számára, akik korábban jelentkeztek érte - tette hozzá Vučić.

fizetés
nyugdíj
Szerbia

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.