Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ/ bs

Folyamatosan növekszik a kereskedelmi forgalom Szerbia és Magyarország között

2023.03.29
17:41
Forrás
Tanjug
Csaknem 273 millió euró értékben valósult meg kereskedelmi forgalom Magyarország és Szerbia között januárban - nyilatkozta Tomislav Momirović szerb kereskedelmi miniszter, miután találkozott Magyar József magyar nagykövettel a szerb fővárosban.

Az említett időszakban Szerbia 148,3 millió euró értékben valósított meg kivitelt Magyarországra. Momirović reményének adott hangot, hogy a két ország közötti baráti viszony ebben a nehéz időszakban is erősödni fog. Várakozásaik szerint a teljes kereskedelmi forgalom az év végéig meghaladja a tavalyi 3,65 milliárd eurót.

Magyarország egyébként jelentős kereskedelmi partnere Szerbiának. A kivitel és a behozatal szempontjából is az első öt ország között szerepel. Emellett az utóbbi időben Magyarország egyre több befektetésben érdekelt Szerbia egész területén.

Szerbia
Magyarország
Tomislav Momirović
Magyar József
kereskedelem

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű