Ugrás a tartalomra

Hat százalékos ipari növekedés Vajdaságban

2022.09.02
16:29
2022.09.02
19:33
Forrás
Pannon RTV
Az építőipar és a kiskereskedelem teljesítménye is javult.

Az idei év negyedévére vonatkozó gazdasági adatok szerint Szerbiában a társadalmi össztermék növekedése 3,9 százalékos, az infláció pedig nagyon magas, 12,8 százalékos növekedést mutat.

22,3 százalékos növekedés tapasztalható a mezőgazdasági termékek kereskedelmében - mondta el Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, Boško Vučurević-tyel, a Vajdasági Kereskedelmi Kamara elnökével folytatott beszélgetésük után. Fokozott aggodalomra adnak okot azok az áruk amelyeket csak külföldről lehet beszerezni, elsősorban az energiaforrások - tette hozzá a Tartományi képviselőház elnöke.

„Az ipari termelés szintje 6,1 százalékkal növekedett Vajdaságban, ami annak a következménye, hogy az előző években jelentős beruházások jöttek ide, és ezek a beruházások elkezdtek működni, ami fontos az az építőiparnak a 3 százalékos növekedése, a kiskereskedelemnek a nívója az szintén 6,5 százalékkal nagyobb mint az elmúlt év első hét hónapjában, ezt az árak állandósága szintjén hasonlítottuk össze, tehát az inflációt kivettük az összehasonlításból.”

gazdaság
Vajdaság

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.