Ugrás a tartalomra
permetező
Pannon RTV

Hatszáz olyan növényvédő szert használnak Szerbiában, amit az EU-ban betiltottak

2019-03-07
08:18
2020-04-26
14:41
Forrás
Magyar Szó
Nálunk mindaddig alkalmazhatók, amíg az ország nem válik az EU teljes jogú tagállamává - mondta Branislav Nedimović parlamenti felszólalásában a növényvédelemről szóló törvény módosítása kapcsán.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter szerint Szerbia napjainkban is az EU-tagságra törekszik, de az államvezetés elsődleges célja a hazai növényvédő szerek további gyártása. Hozzátette: Szerbia kiemelt helyen áll a világon a gabonatermesztés, a hozam és az élelmiszer-biztonság tekintetében. Véleménye szerint élelmiszer-biztonság nélkül nincs állambiztonság sem.

növényvédő szer
Branislav Nedimović
Európai Unió
mezőgazdaság

Most

13:28

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.
12:41, Frissítve: 12:52

Épült, szépült Martonos

A közelmúltban számos beruházás történt Martonoson. Felújították a helyi közösség épületének homlokzatát, a katolikus temetőben kialakítottak egy járófelületet és több útra is aszfaltburkolat került.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.