Ugrás a tartalomra
permetező
Pannon RTV

Hatszáz olyan növényvédő szert használnak Szerbiában, amit az EU-ban betiltottak

2019-03-07
08:18
2019-03-07
08:24
Forrás
Magyar Szó
Nálunk mindaddig alkalmazhatók, amíg az ország nem válik az EU teljes jogú tagállamává - mondta Branislav Nedimović parlamenti felszólalásában a növényvédelemről szóló törvény módosítása kapcsán.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter szerint Szerbia napjainkban is az EU-tagságra törekszik, de az államvezetés elsődleges célja a hazai növényvédő szerek további gyártása. Hozzátette: Szerbia kiemelt helyen áll a világon a gabonatermesztés, a hozam és az élelmiszer-biztonság tekintetében. Véleménye szerint élelmiszer-biztonság nélkül nincs állambiztonság sem.

növényvédő szer
Nedimovic

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.