Ugrás a tartalomra

Januártól érkezhet Azerbajdzsánból az áram Szerbiába

2022.11.26
20:23
Forrás
Beta, VajdaságMA
Ez további biztonságot jelent Szerbia villamosenergia-rendszerének a téli hónapokban, amikor a legnagyobb fogyasztás várható - nyilatkozta a szerb energiaügyi miniszter.

Dubravka Đedović kiemelte, az Azerbajdzsán által szállítható villamos energia mennyiségének átviteli kapacitása 50 megawatt, amelyet a korábbi tárgyalások során határoztak meg. „Folyamatban van az azerbajdzsáni energiaszállítással kapcsolatos fennmaradó kérdések egyeztetése, a szállítás pedig várhatóan majd Törökországon és Bulgárián keresztül valósul meg” – tette hozzá Đedović.

Azerbajdzsán
áram
Szerbia

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.