Ugrás a tartalomra
Pixabay/Pexels

Januártól érkezhet Azerbajdzsánból az áram Szerbiába

2022.11.26
20:23
Forrás
Beta, VajdaságMA
Ez további biztonságot jelent Szerbia villamosenergia-rendszerének a téli hónapokban, amikor a legnagyobb fogyasztás várható - nyilatkozta a szerb energiaügyi miniszter.

Dubravka Đedović kiemelte, az Azerbajdzsán által szállítható villamos energia mennyiségének átviteli kapacitása 50 megawatt, amelyet a korábbi tárgyalások során határoztak meg. „Folyamatban van az azerbajdzsáni energiaszállítással kapcsolatos fennmaradó kérdések egyeztetése, a szállítás pedig várhatóan majd Törökországon és Bulgárián keresztül valósul meg” – tette hozzá Đedović.

Azerbajdzsán
áram
Szerbia

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.