Ugrás a tartalomra

Kapcsolható eszközök beszerzését támogatja a tartomány

2023.10.19
14:11
2023.10.19
16:09
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal 520 mezőgazdasági termelő és gazdaság kapott támogatást.

Mezőgazdasági gépek kapcsolható eszközeinek beszerzését támogatja a tartományi mezőgazdasági titkárság. Az erről szóló szerződéseket ma írták alá Újvidéken. 520 mezőgazdasági termelő és gazdaság kapott támogatást. Négysoros eke megvásárlására nyert mintegy 140 ezer dináros támogatást Tekenyős Zoltán. A kupuszinai termelő mintegy 10 hektáros területén gazdálkodik.

„Jelenleg a betakarítást elvégeztük. Burgonya szedés volt, most várjuk a répaszedést. Rágcsálókból pedig sok van.”

Rekordszámú pályázó jelentkezett idén a mezőgazdasági gépek kapcsolható eszközeinek beszerzésére irányuló pályázatra. Összesen 2269, ebből 1475 felelt meg a pályázati követelményeknek. Csütörtökön 520-an írhatták alá a támogatásról szóló szerződést.

Kancsár Tibor, termelő, Ürményháza: „Egy rövidtárcsára pályáztam, és azt meg is nyertem. Egymillió és hétszáz pár ezer dinár az összérték.”

Mintegy 314 millió dináros keretösszegű pályázatot hirdetett meg még az újvidéki mezőgazdasági vásár idején a tartományi mezőgazdasági titkárság a kapcsolható eszközök beszerzésére.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A gazdáknak lehetőségük volt különféle kapcsolható eszközök vásárlására, pótkocsitól kezdve, talajelőkészítőig, vetőgépekig, permetezőgépekig, GPS-eszközök vásárlására. A tartomány ezeknek az eszközöknek a fejlesztésére 60 vagy akár 70 százalékos visszatérítést is tudott biztosítani a gazdáknak. Örömmel jelenthetjük, hogy több mint 2000 átadott pályázat volt az év folyamán és ebből 520-at tudott a titkárság támogatni.”

A tartományi mezőgazdasági titkárság a géppark felújítását célzó támogatási pályázatát szinte minden évben meghirdeti. A gazdák jövőre is számíthatnak erre a kiírásra - mondta Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes.

kapcsolható eszköz
tartomány
támogatás

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.