Ugrás a tartalomra
Pixabay/anita_starzycka/illusztráció

Katar kilép az OPEC-ből

2018.12.03
10:18
2018.12.03
10:26
Forrás
napi.hu
Katar jövőre kilép az OPEC-ből, mert az olaj helyett még inkább a cseppfolyósított földgázra kíván összpontosítani. A katari vezetés hétfő reggel tájékoztatta a döntésről az olajkartellt - írta az MTI

A közel-keleti arab emírség az egyik legkisebb kitermelőként ugyan, de már 1961 óta tagja az OPEC-nek. Az állam új energiaügyi minisztere a kilépésről hozott döntést indokolva azt mondta, hogy nem politikai, hanem realista gazdasági döntést hoztak. Katar valójában a hatalmas földgázvagyonának köszönhetően lett a világ egyik leggazdagabb országává, ami átalakította az ország gazdaságát is, az emírségben pedig jelentős erőfeszítéseket tettek a jóléti állam kiépítésére. A tervek szerint a jelenlegi 77 millió tonnás kitermelési szintet 2024-re 110 millió tonnára növelik. 

Katar
OPEC

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.