Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

A kormány tagjaival tárgyaltak a kragujevaci Fiat dolgozói

2022.05.16
21:42
2022.05.17
07:17
Forrás
Szerbiai RTV
Az autógyár munkásainak képviselői pozitívan értékelték a munkaügyi és a gazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésüket. Kiemelték, hogy ígéretet kaptak arra, hogy az állam mindent megtesz a munkások érdekében.

A gyár dolgozóinak agóniája a múlt héten kezdődött, amikor is terjedni kezdett a hír, hogy a Fiat Chrysler Automobiles Srbija 2024-ig befagyassza a kragujevaci gyár munkáját, mivel ennyi időre van szüksége, hogy átálljon az elektromos autók gyártására. A hírek szerint a munkásoknak felajánlották, hogy a Fiat cég szlovákiai, lengyelországi, olaszországi vagy németországi  gyáraiban dolgozzanak ebben az időszakban.

Tanjug/Nebojša Raus

A cég munkásai pénteken tiltakozó megmozdulást szerveztek, ma pedig Darija Kisić Tepavčević,  munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai, valamint Anđelka Atanasković gazdasági miniszterrel tárgyaltak. A munkások képviselői a megbeszélést követően elmondták, hogy biztosították őket arról, hogy senki sem kap felmondást, és azt javasolták nekik, hogy a szociális program elkészülte előtt ne írjanak alá semmit. Az ő elmondásuk szerint a cég újjáépítésére és a juttatásokra vonatkozó javaslat már a jövő hétre elkészülhet. A munkások képviselői abban egyeztek meg az illetékes miniszterrel, hogy a szociális program elkészültéig nem lesznek tüntető megmozdulások. A cég alkalmazottai azonban kiemelték, amennyiben elégedetlenek lesznek a programmal, akkor utcára vonulnak.

Fiat Chrysler

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.